Jury beslissing: De beste kebab in Maastricht en omgeving!

Kebab.

Kebab, het beste eten… OOIT! Naast pizza dan… En sushi niet te vergeten!
Voor alle 3 mag jij mij altijd storen, wakker maken, in het gezicht spugen, knietje geven etc. – zolang ik het maar kan op eten – any time!
Maar KEBAB sprint er toch zeker wel uit. Zo goed, dat ik dit artikel wel MOEST maken! Want als je dan op een volleybalvereniging in het zuiden van het land zit – en in omgeving Limburg bij verschillende kleine dorpjes komt voor competitie wedstrijden – is daar veelal ook een lokale kebabzaak. En die moet natuurlijk uitgeprobeerd worden!

Voor het rating-proces zijn experts uit het veld betrokken, met jarenlange ervaring. Het rating-team bestaat uit 6 man, met gezamenlijk meer dan 60 jaar aan kebab-eating experience. Allen jury-leden zijn tevens hoogste level kebabtified (level 5 – black belt).

De La Croix The Smile Manager The Goodfellah The Lieutenant The Special  The Godfather

 

Onderstaande rating heeft plaats gevonden over een periode van oktober 2017 t/m januari 2018. De ratings kunnen ook nageslagen worden in de 2018 Kebabchelin guide – die medio 2018 zal uitkomen.

#5 – Babylon (Valkenburg, Nederland)

We beginnen ons avontuur met eigenlijk een beetje een triest verhaal. Met veel goede hoop, was onze reis naar Valkenburg vanuit Voerendaal – uiteindelijk met een beetje anticlimax geeindigd in een semi-volle maag met iets-te-lang gegrillde, maar doch smaakvolle kebab. Je zou bijna denken – hoe komt een plek met schijtvlekken op het plafond, ingeslagen spiegels – en een uiterlijk alsof er net een bende-oorlog heeft plaats gevonden in West-Jordanie – dan toch in deze lijst terecht?

 

Nou, omdat het toch Kebab is, en wij zijn en blijven een professionele Jury. Dus ook dit resultaat zal het halen!

Rating: 6,4

Zaterdag 27 januari 2018 – “Ik ga denk ik zometeen nog even een cheeseburger halen bij de McDonalds” – werd onderling gefluisterd. Ofwel, compleet teleurstellende hoeveelheid kebab – die je toch wel mag verwachten als je zo’n 9 euro voor een schotel kebab neer telt. Even weg latende dat als de menselijke huid contact zou maken met de vloer – het 3.000.000 verschillende nieuwe bacterien en schimmels opgepakt zou hebben uit de romeinse oudheid – was de Kebab ook net iets te lang gegrilld. Goede smaak dat nog wel, maar net een rare twist van knapperigheid – die eigenlijk alleen terug te leiden was aan te weinig klandizie en te lang roterend sjchapie. Een 6,4 als eindcijfer!

 • Dorus: 6,9 –> Knapperige kebab, lekker maar wel erg weinig. Met entourage erbij geen herhaling
 • Tom: 6,0 –> beetje rubberachtig en niet veel
 • Dennis: 6,5 –> strontvlekken op het plafond
 • Luuk: 6,2 –> lauw drinken en niet genoeg kebab en herbruikt
 • Rowan: 6,5 –> gewoon kut
 • Loek: 6,5 –> speciaal shoawarma

Waar?

Naam: Babylon
Plaats: Valkenburg
Land: NederlandAdres:
Wilhelminaplein 15, 6301 GG, Valkenburg

 

 

 

 #4 – L’amour (Wessem, Nederland)

Ja je moet spelen, in Wessem… Wat een bijzonder gat is dat, ongeveer 2100 inwoners (is een kleine stad in de gemeente Maasgouw, in de Nederlandse provincie Limburg) . Lantaarnpalen doen ze s’avonds nog aan met een Lantaarnopsteker – hier een glimp van een foto die ik nog kon maken:

Afbeeldingsresultaat voor lantaarnopsteker

Anyway – back to the kebab…

Deze grillroom wil je verder eigenlijk gewoon geen tijd besteden, tenzij je echt gewoon honger hebt. Bij onze aankomst, was de familie net van plan heerlijk samen te gaan eten. De kebab en andere lekkernijen stonden dampend op de tafel te wachten om opgegeten te worden – wat het watertanden vanuit onze kant weer bevorderde. Daar gelaten, dat wij uiteindelijk voor gingen, hebben wij dus onze kebab schotel gekregen.

foto van L'amour.

Rating : 7,6

Zaterdag 2 December – de schotel was zeker vullend met lekkere frites erbij en voldoende, maar net aan de krappe qua hoeveelheid kebab. Voor de helft van de jury, was het echter niet overtuigend genoeg – en proefde het zelfs ietswat vettig! Daarmee evengoed een welverdiende 4e plek met een 7,6.

 • Luuk: 8,5
 • Dennis: 8,0
 • Tom: 7,0
 • Dorus: 6,8 –> Net iets te weinig Kebab en ietswat vettige kebab

Waar?

Naam: L’amour
Plaats: Wessem
Land: NederlandAdres:
van Horneplein 46019BWWessem

 

 

#3 – Marmaris Grill (Belgium)

Niet heel persoonlijk, maar wel erg Belgisch. Totaal overcrowded met lokale bevolking – die langs deze eenzame weg met autodealers en vergeten winkels met stoffige producten; heil zoeken in de vette wegen van de lokale frituur. 
Maar deze frituur heeft niet zomaar iets te bieden… Het heeft faam!

Mensen uit Holland kennen deze spot dus, en komen hier speciaal voor de kebab heen. Zie dan ook deze veels te filmische wegbannier – je ziet inderdaad waarom het dan ook zo gewild is – wie stopt hier niet als hij dit bord ziet?!

Maar waarom komen ze dus voor die Kebab? Nou kijk maar naar de foto! Wat een gigantisch niet normaal heerlijke hoeveelheid pracht en praal op een bord gedouwd. Het is alsof ze het gevoel van het aanzicht van het mooiste koraal ter wereld hebben gevangen – en dat hebben geextrapoleerd en getransformeerd in een gigantische beuker van een bord Kebab. WANT… DIT – IS – DELICIOUS!

Rating: 8,3

20 Januari 2018 – de anticipatie is net zo belangrijk als de excercitie van de kaakbeweging. Het begint met de lange weg er naar toe, net over de grens van Belgie. Vervolgens dien je in een op onverklaarbare wijze overvol wegrestaurant te vechten om een plekje aan een TL-verlichte houten tafeltje, om die fantastische tegemoetkomende mediterraanse kebabgeur te trotseren met enkel een paar toegestane nonchalante blikken naar het prachtige stukje roterend wijlen-sjchapie vleesch. 
Zodra die lang verwachte schotel dan plots voor jouw neus staat, ben je verbluft! Zo’n gigantisch grote hoeveelheid dampende kebab op één bord – het is om van te huilen! Vandaar ook deze beoordeling.
Met een enkele kritische noot van ons gast jury-lid (Danique, dank je wel) – komt dat met een ietswat minder smaakvolle frietjes dan ook op een dikke 8,3 uit!

 • Dennis: 8,5
 • Luuk: 9,0
 • Tom: 8,0
 • Dorus: 8,4
 • Danique: 7,5 –> Helaas smaak frietjes niet zo lekker

Waar?

Naam: Marmaris
Plaats: Riemst
Land: BelgieAdres:
Maastrichtersteenweg 237, 3770 Riemst, België

 

 

 

#2 – De Mini-Grill van Raymound (Maastricht)

Raymonds grill – de meest befaamde kebabzaak van Nederlandse komaf in Maastricht. Welbekend onder de juryleden! Vandaar dat deze ook een welverdiende tweede plek krijgt. Deze schotel is namelijk bijzonder lekker! De juiste mix van smaak, oog-glooiend-heet-dampend kebab aanzicht en de structuur van heerlijk vers smeltend schapie vleesch op jouw tong.

Rating: 9,0

Zaterdag 25 November 2017 – Eigenlijk is hier niets op aan te merken. De schotel is goed, de schotel is vullend en de frites zijn lekker! Ik zou hier ANY TIME mijn kebab komen eten! Een dikke 9!

 • Tom: 9,0
 • Luuk: 9,0
 • Dorus: 9,0

Waar?

Naam: De Mini-Grill van Raymound
Plaats: Maastricht
Land: NederlandAdres:
Maastrichtersteenweg 237, 3770 Riemst, België

 


#1 – McDonerBox (Maastricht)

De meest aardige vent zal je komen opwachten met een geweldige warme glimlach. Zijn naam: “President Chiraque” (zijn naam is shi-raq of iets in die trend – president Chiraque is het ezelsbruggetje). Samen met zijn vrouw werkt hij dagelijks bij de “McDonerbox”, waar ze de meest overtreffende trap kebab hebben.

Niet alleen is het bijzonder lekker, tevens is het ook nog eens super goedkoop. Voor 3,50 euro heb je al onderstaande broodje! Foto-technisch komt onderstaand niet tot zijn recht. Het lijkt namelijk op een of ander shabby-broodje wat je het liefst om 05:00 ’s nachts nog het liefst op de toonbank zou willen laten liggen… Het is echter het tegenovergestelde, het is namelijk zo gigantisch lekker sappig, met een juiste verdeling van saus i.c.m. de groene pepers en sla – dat het een crunchy en tevens sappige bite bij elke hap geeft. Het broodje is daarnaast ook nog eens goed vullend, waarmee je dus met 3,50 eigenlijk dus en een gigantisch heerlijke smaakexplosie krijgt – die ook nog eens maaltijd-vullend is! Bestellen dus!

Rating: 9,0

Waarom staat deze kebabzaak nou op nummer 1 (zeker als je even terug kijkt en je ziet dat het eindcijfer van de mini grill van Raymound gelijk is aan het eindcijfer van McDonerbox)? Twee redenen:

 1. President Chiraque – Je hoeft maar één stap in de Calvariestraat 40 gezet te hebben, en dan weet je exact wat ik hiermee bedoel. Je wordt begroet door een aura van liefde en goedheid – dit is wat onze president chiraque en vrouw uitstralen in dit heerlijke kleine zaakje op de hoek van west-Maastricht! Ga heen en ervaar het zelf!
 2. Prijs-/kwaliteit verhouding – het broodje goddelijkheid van 3,50 is gewoonweg het perfecte broodje kebab. Het is goed, het is vullend, het is voldoenend – het is PERFECT!

 

 • Tom: TBD
 • Luuk: TBD
 • Dorus: 9,0

 

Ondanks dat de Mini-Grill van Raymound technisch gezien een gelijke rating heeft gekregen, is McDonerbox om bovengenoemde redenen alsnog de winnaar van Zuid-Limburg! We zullen nogmaals terug komen om tevens de schotel goed te raten en op de foto te zetten. Heengaan dus!

 

Waar?

Naam: McDonerbox
Plaats: Maastricht
Land: NederlandAdres:
Calvariestraat 40, 6211 NK Maastricht
 

← Previous post

Next post →

3 Comments

 1. Spaghetti van Jetty!

  Gr. Wijns

 2. Oh my dear lord, dorus! Echt, van begin tot einde heb ik in een deuk gelegen. Ik wil meer! Wat ga je nu raten? Verzin iets als je nog niets bedacht hebt.

 3. Joehoeeee klim in de pen dorus!
  Lag overigens weer opnieuw onder de tafel van het lachen. Bij wijze van spreken. In werkelijkheid lig ik aan het zwembad zwart te bakken.

  Verzin ietsssssss!

Comments are closed.