Zenuwslopende dagen – trading in cryptocurrency

Afbeeldingsresultaat voor nervous

Mijn god, als ik dit had geweten, dan had ik hier nooit aan begonnen. Het begon met mijn broer die een halve bitcoin had gekocht toen deze nog 3400 dollar was ergens in Juli. Daarna volgde mijn broertje die litecoins had gekocht.

Die hele bitcoin en litecoin – wat was dat allemaal. Ik lachte mijn broertje nog uit via whatsapp…. Crypto-currency

Nou sterk van terug gekomen! En hoe! Mijn god, de afgelopen dagen vanaf vorige week donderdag 9 November waren godvergeten zenuwslopend!

Natuurlijk wordt je wel nieuwsgierig als ook directe bekenden uit jouw omgeving instappen. Je hoort dan ook over bizarre winstmarges die gewoon fenomenaal zijn. Even snel kopen  en dan een paar minuten later cashen met 50% winst! Maximale mogelijkheden dus!

 

Anyway – ik dacht laat ik dus ook maar beginnen.

 

Hoe werkt het (lees: wat snap ik er tot nu toe van)

 

Het begin

 • EXCITED!
 • Je maakt een broker account aan bij www.litebit.eu (of www.happycoins.com) Dat is jouw handelspartner – net als op de beurs… 
 • De broker (Litebit.eu of Happycoins) – handelt ook nog eens als:
  • Online wallet houder (ofwel een online portemonnee – waar je dus wel simpel met inlog + wachtwoord bij komt).
  • Partij om mee te cashen (verkopen van jouw coins op een gegeven moment en verzoek tot uitbetaling doen).
 • Via deze broker (in mijn geval litebit.eu) begin je eerst te experimenteren met 15 euro inkopen.  Ik heb STRATIS munten ingekocht via de optie “Gebruik Litebit wallet” – en het komt mooi online in jouw account. Gewoon een kwestie van een IDEAL betaling doen en binnen een paar minuten staat het er op. Nooit wat mee verdient, maar so what, je zit in de friggin crypto-currencies WADUP (H).

Het gedoe!

 • SKEPTISCH
 • Je hebt een software Wallet nodig!  Want die is veiliger! Ofwel gewoon een portemonnee waar jouw bitcoin, ethereum, litecoin of wat voor coin in moet.  Dit kan in 3 varianten 1) Fysiek hardware apparaatje, 2) Online wallet (bij een broker als www.litebit.eu of www.happycoins.com) of 3) jouw eigen software wallet – Electrum voor bitcoin, en Electron cash (2.9.4) voor Bitcoin Cash
 • Je koopt per ongeluk Bitcoin via litebit.eu – maar vult per ongeluk het adres van Electron Cash in. STRESSSSS! Moeilijke video’s kijken, 5 uur lang googlen, kan ik dit uberhaupt nog recoveren? HELLUP! 
 • Uiteindelijk lukt het om het te recoveren – je moet dan de private keys exporteren van jouw Electron Cash wallet en die dan weer importeren in Electrum. Lekker makkelijk toch? Doe je toch elke dag een beetje private keys exporteren en importeren in jouw online wallet? Geen probleem toch.
  PFFFFFFF
 • Je begint het een BEETJE te snappen. Je hebt jouw online wallets, je hebt software wallets – en je kan ook van de één naar de ander overmaken. Maar… Er zitten ook transactiekosten aan vast. Des te meer transactiekosten jij toekent aan een transactie van coins – des te sneller het van A naar B gaat (minuten in plaats van uren of zelfs dagen). Je leest wat over “miners” – je hoort wat filmpjes – en gaat nu echt cool doen en ook enthousiast iedereen proberen over te halen om crypto currency te kopen.
 • Maar eigenlijk snap je het echt gewoon niet – want die terminologie van mining en wat die developers allemaal doen, de blockchain – hashes, rates, exhanges – echt de ballen… Maar, jij hebt ondertussen bitcoins  🙂 En… Bitcoin Cash 🙂

De spanning!

 • GETMEOUTOFHERE!
 • Na ingestapt te zijn ergens donderdag 9 november – was er de hype dat segwit2x zou ontstaan ongeveer rond 16 november. Een nieuwe munt als ‘fork’ van de bitcoin. Wat zou betekenen dat jij het equivalent van de bitcoin (0,X bitcoin) – ook in die munteenheid zou krijgen zodra de fork gedaan is (GRATIS!). BIZAR! Ofwel, IEDEREEN wou bitcoin en de prijs ging tot 7500! Ongekend!
 • Maar… Wat gebeurt er  – segwit2x wordt afgeblazen. Iets met miners en niet willen enzo. Ofwel – wat moeten we nu?
 • BITCOIN CASH (BCC) – dat moeten we nu! Dit was tevens al een fork van Bitcoin die in Augustus 2017 had plaats gevonden. Echter het verschil met bitcoin is dat de Bitcoin Cash een 8 megabyte blocksize heeft in plaats van een 1 megabyte blocksize. Iets met dat dit veel meer mogelijkheden biedt, sneller is en dat er veel minder transactiekosten mee gemoeid zijn. Echter, het is niet winstgevend voor die (FRIGGIN) miners! 
 • Maar dan toch – op zaterdag 11 November t/m 12 November zijn die ‘miners’ dan toch om.  Is de koers op zaterdagavond om 20:59 nog $ 1288 – is deze op zondagochtend om 06:29 uur – $ 2477. Ofwel 92% winst gemacht!
 • Maar goed, what goes up must come down! Een paar uur later is deze al weer vrijwel compleet genivelleerd en staan we weer op die heerlijke $ 1200 dollar (let wel: de donderdag de 9e van november stond hij nog op $620.)

 

What’s next?

 • Momenteel 13 November 2017 ben ik dit verhaal aan het tikken – nadat ik gisterenavond bij de viering van de verjaardag van mijn vriendin bij een mooi restaurant – zelfs mijn laptop mee had genomen, voor “als het geval hij stijgt”. Bizar toch? Ja bizar. Even naar de wc gegaan met laptop om toch nog even die bitcoin te kopen (in plaats van bitcoin cash).
 • Nu dus aan het wachten tot die  Bittrex.com online “bitcoin cash” wallet weer open gaat. Dit na een bijzondere ‘network upgrade’ van bitcoin cash, die het nog sneller moet maken (en nog rendabeler voor miners. Dat is… Als het een de market cap van Bitcoin overneemt – lang verhaal, klinkt wel cool he?!)
 • Maar… Ik stop er mee! Dat is: ik wil er mee stoppen! Ik ga kapot! Wordt dit mijn final go? Let’s see!

 

Samenvatting – Hoe werkt het niet?

 • Dat je na dagen intensief inlezen het hele verhaal snapt. Je snapt er namelijk HELEMAAL geen bal van, maar doet interessant tegenover kennissen en vrienden – en bent volledig hyped up van het tekort aan slaap vanwege de spanning.
 • Dat je comfortabel bent na het lezen van al die artikelen. Nee, je raakt alleen nog maar meer hyped up. Want nu denk je te weten wat er gaat gebeuren – en surprise: ja dat gebeurt dus niet. Dus volle verwachtingen crashen tegen een betonnen muur. 
 • Makkelijk. Je snapt er nogmaals geen bal van en doet maar wat. Maar als je dan op een gegeven moment een eerste bedrag overmaakt naar een ‘wallet’ – waarvan je nog maar net de term kent – dan kom je er achter dat je ook nog eens niet weet wat er nu op de achtergrond gebeurt, hoe snel dat allemaal gaat – en wat er nu benodigd is voordat jij daarna weer gewoon cash op jouw bankrekening hebt en wat je daar allemaal voor moet doen.
 • Snel. Nee, het is TRAAG. MEGA TRAAG. Zodra je een bestelling hebt gedaan, moet het via het blockchain netwerk 6 bevestigingen krijgen – die kunnen duren van een paar minuten (afhankelijk van de grootte) tot en met UREN (zelfs dagen!)
 • Voorspellend – man man man, je zult denken dat je weet wat de koers gaat doen door al dat inlezen en continue coinmarketcap.org koersen checken – but YOU JUST DON’T KNOW! Dus kap gewoon!

Conclusie – Don’t do it

 • Mega veel spanning – je kan er gewoon niet van slapen!
 • Je zit niet meer op 9gag of rustig op facebook te check terwijl je lekker rustig op de pot zit – maar in plaats daarvan elke 5 seconden coinmarketcap.org (app) te checken voor de laatste “koersen”
 • Je kan het echt niet voorspellen – het is BIZAR – wat dus ook weer zenuwslopend is.
 • Alleen als je ECHT geld OVER hebt – zet het in (nu – maandag 13 november 2017) op bitcoin cash en kijk over een maand weer!

I’m out!
(grapje, ik blijf nog wakker tot die beurs open gaat haha)

← Previous post

Next post →

1 Comment

 1. Take my money please

Comments are closed.